Min drømmejobb

posted in: Blogg | 1

Min Drømmejobb 

Jeg er nok ikke den eneste som har tenkte på dette, og har egentlig fortsatt ikke kommet opp med noe godt svar. Vi fikk i går en oppgave av vår foreleser Karl Philip Lund om å skrive om nettopp dette.

 

Hva har jeg gjort tidligere?

Da jeg nærmet med slutten på ungdomsskolen var jeg som mange andre fortsatt veldig usikker på hva jeg skulle gjøre videre. Det endte opp med at jeg søkte på yrkesfaglige linjer, ettersom jeg følte meg litt skolelei, og ville gjerne ha noe litt annerledes enn de vanlige fagene. Jeg startet på Vestby videregående på linjen service og samferdsel, noe jeg etterhvert fant veldig interessant. Det var så deilig å endelig kunne begynne å lære noe man faktisk interesserer seg for. Andre året valgte jeg å gå videre på salg, service og sikkerhet. Jeg føler meg veldig heldig som traff så godt på skolevalget mitt, og dette selv om jeg egentlig ikke visste hva jeg ønsket å bli. Før mitt tredje år med påbygg hadde jeg allerede blitt garantert lærlingplass på Spaceworld i Ski, derfor valgte jeg å ta tredjeåret før lærlingtiden, ettersom jeg tenkte at det ville bli vanskelig å gå tilbake til videregående etter to år i full jobb. Tiden i Spaceworld var helt fantastisk. Jeg føler meg veldig heldig som hadde en så fin arbeidsplass, og en så dyktig sjef som lærte meg veldig mye.

 

Da jeg var ferdig med fagdecisions-407750_640brevet i salgsfaget, bar det videre til Telekiosken (Senere Telenorbutikken), en jobb som jeg fikk via en tidligere klassekamerat. Fra jeg var ferdig i læra var jeg hele tiden sikker på at jeg ønsket å studere videre, men jeg fant ingen linjer som jeg følte passet det jeg ønsket helt. Det var ikke før Peter André Hegg tipset meg om Høyskolen Kristiania jeg fant linjen som var perfekt for meg. Han ga meg en brosjyre han hadde liggende, og ikke mange dagene etterpå søkte jeg. Det er vel som de sier, veien blir til mens man går.

 

Så, som dere kanskje skjønner har jeg ikke alltid planlagt alt jeg har gjort så langt når det kommer til skole og jobb, men det har alltid løst seg på en svært god måte. Ting er riktignok litt i forandring. Det blir nå viktigere å sette klare mål om karriere, og valgene jeg tar innenfor skolen blir mer avgjørende for min fremtid.

 

stylestore.no

Jeg har alltid hatt en drøm om å starte opp noe for meg selv, det har ikke vært så viktig med hva det har vært, bare at jeg ønsker å starte noe fra bunnen av helt selv. To kamerater av meg nevnte at de skulle starte en nettbutikk for å praktisere studiene sine. Meisem Ramani studerer ledelse i Tromsø, og Jonatan Paz studerer økonomi i Ås. Det de manglet for å komme i gang var en som kunne ta seg av markedsføringen. Jeg var ikke akkurat vond å be. Alt lå til rette, vi hadde alle kontaktene vi trengte for å kunne drifte dette så rimelig som mulig, ettersom vi tross alt er tre fulltidsstudenter som driver denne nettbutikken. Det hele har vært en prosess med mye prøving, feiling, oppturer og nedturer, og ikke minst mange timer med arbeid, men jeg har lært utrolig mye av dette. Noe som også var målet mitt.

Digital markedsføring

Jeg har som dere sikkert har skjønt, utdypning i faget digital markedsføring. Ved å ha dette faget føler jeg at jeg har fått bekreftet mitt valg om hva jeg ønsker å jobbe med. Jeg har ikke satt meg noe mål om hvilken bedrift jeg ønsker å jobbe for, men dette er virkelig noe jeg føler jeg brenner for. Det er ikke lenger tiltak å få en oppgave som skal gjøres, men jeg sitter med en følelse av å glede meg til den neste. Vi skal blant annet delta i Google Online Marketing Challenge, som jeg ser veldig frem til. Jeg har brukte noe Google AdWords tidligere, men har da kun lært meg dette via videoer på Youtube og andre nettsteder. Jeg ser virkelig frem til å kunne lære meg dette enda bedre.

Hva ser jeg etter? 

Godt arbiedsmiljø

Ingen ønsker å jobbe på en arbeidsplass med dårlig miljø. Likevel hevdes det at 80% hater jobben sin. Jeg ønsker ikke å havne i denne situasjonen selv, derfor er det viktig å sette seg inn i hva man ønsker før man søker jobb. Når jeg ser dette tallet føler jeg meg veldig heldig som aldri har hatt denne følelsen på noen av mine tidligere arbeidsplasser.

Variert hverdag

Drømmejobben min har en variert hverdag, med forskjellige og spennende arbeidsoppgaver. Jeg er ikke personen som klarer å gjøre det samme dag ut og dag inn. Variasjon er nok nøkkelen for min del. Jeg ønsker en jobb som jeg kan glede meg til å dra til hver eneste dag, med nye utfordringer og nye muligheter.

Må ikke være redde for å tenke nytt, og de ansatte må kunne ha innvirkning på bedriften

Arbeidsplassen må være åpen for endringer og lytte til de ansatte. Om vi ser på Google, har deres ansatte et gitt antall timer i uken de kan bruke på egne prosjekter. Jeg mener dette er viktig, ikke bare for den personlige kreativiteten, men for at bedriften viser at de bryr seg om sine ansatte. Om du utarbeider en god idé eller et godt forslag, skal du vite at bedriften er villige til å høre på deg og kunne gjøre noe med dette. Jeg tror dette gir de ansatte bedre motivasjon til å yte ekstra på arbeidsplassen når de vet de kan være med på å utgjøre en forskjell.

 

Så hva er drømmejobben min? Jeg klarer ikke helt å presisere det, men i dag ønsker jeg uten tvil å jobbe med digital markedsføring. Og aller helst, i en bedrift jeg og mine gode venner har startet opp selv.

 

Kilder

Businessinsider – 80% hate their jobs 

Stammen – Hva er din drømmejobb?

One Response

  1. Bra innlegg! Nettbutikk er gøy! Det blir spennende å følge stylestore.no . Du burde be gutta melde seg inn i FB-gruppa «Norske nettbutikker».

Leave a Reply